Sok újdonsággal érkezik az új Xiaomi 12 Ultra

Míg a Xiaomi 12-es sorozatot világszerte elindították, a vonal csúcsmodellje, a 12 Ultra még mindig nem hivatalos, azon kívül, hogy pletykák és kiszivárgások özönének van kitéve a specifikációiról és jellemzőiről.

Ha és amikor az Ultra bemutatásra kerül, akkor valószínűleg a vérbeli bemutatója lesz mindannak, amit a Xiaomi egy modern telefonba tud zsúfolni, továbbfejlesztett kameraopciókkal és a legmagasabb szintű specifikációkkal, ami a kijelzőt és a chipsetet illeti.

Xiaomi 12 Ultra elérhetőség és ár

Valószínűleg július, augusztus 2022 – 1199 fontról?
Egyelőre semmilyen hivatalos forrásból nem tudunk konkrét dátumot a telefon várható megjelenéséről, de suttogások keringenek arról, hogy mikor debütálhat a 12 Ultra. A munka feltételezése ezen a ponton az, hogy a telefon kötődik Q3 2022, valamikor júliusban vagy augusztusban alapján, amikor a Xiaomi kiadta korábbi Ultra változatok okostelefonok.

Rátérve az ár kérdésére, nyugodtan feltételezhetjük, hogy a telefon magas árcédulát fog kérni, tekintettel a zászlóshajó státuszára, és a Xiaomi Mi 11 Ultra példáján alapulva, amely megjelenésekor 1199 fontért szállt le.

Az árról szóló hivatalos szó nélkül nincs okunk feltételezni, hogy a következő telefon lényegesen megfizethetőbb lesz, így ha nagy Xiaomi rajongó vagy, aki erre vár, érdemes felkészülnöd egy újabb nagy számra.

Új dizájn

Nagy, kör alakú kameraegység? Kerámia és bőr opciók?
A Xiaomi 12 Ultra körül látott legkövetkezetesebb kiszivárogtatások mind a telefon egy nagy aspektusára, a kameradudvarra koncentráltak. Ez az, amit egyre inkább úgy érzem, hogy a telefon kinézetének legnagyobb tényezője, mivel az egyik oldal a kijelző, a hátoldal pedig az a bit, amit fel lehet változtatni.

És a 12 Ultra úgy tűnik, hogy nem akar biztosra menni – a jelek szerint hatalmas, összetett kamerarendszerrel fog rendelkezni, amely a telefon hátlapjának nagy részét kör alakban foglalja el.Egyrészt ez tagadhatatlanul egy komolyan nagy kameraegység, de az elmúlt években rengeteg telefont is láttunk már, amelyek hátlapjának akár a felét is kameráknak adták, és ha a Xiaomi a dizájnba belezsúfolt specifikációk megérik, nem látjuk, hogy bárkit is nagyon zavarna a kinézete.

A tényleges dizájn mellett a pletykák szerint különböző anyagok is elérhetőek lesznek. A pletykák szerint lesz fehér és fekete kerámia opció, míg lehet, hogy bőr kivitel is elérhető lesz.

Kijelző és hardveres adatok

120 Hz-es képfrissítési sebesség várható
2K felbontás az előzmények alapján
Snapdragon 8 Gen 1 Plus
4900mAh akkumulátor, 120W-os töltés

Arról sincs biztos információnk, hogy milyen kijelzőt fog alkalmazni a 12 Ultra, de nagyjából el tudunk helyezni a Xiaomi 12-es alapsorozat precedensének köszönhetően, amely a szurkolói telefon alapjául fog szolgálni.

Azok a készülékek 120 Hz-es frissítési frekvenciájú kijelzőkkel büszkélkedhetnek, a Pro verzió pedig 6,7 hüvelyk és 2K felbontás mellett ül, ami igazán lenyűgöző tűéles elemeket eredményez. Nos, hogy a 12 Ultra valóban tud-e frissíteni ezen, az nyitott kérdés, de nagyon meglepődnénk, ha kevésbé lenyűgöző specifikációkkal érkezne.

Ami az alapvető hardvert illeti, azt vártuk, hogy a Xiaomi 12 Ultra előrelép a 12 Pro-hoz képest. Ez lehet, hogy a pletykált Snapdragon 8 Gen 1 Plus-t használja, és ez segíthet leszűkíteni a bevezetési időkeretet. A Xiaomi remek kapcsolatot ápol a Qualcommal, és nem lennénk meglepve, ha a Xiaomi 12 Ultra lenne a továbbfejlesztett hardver bevezető készüléke. Láttuk, hogy erre az Ice Universe, egy megbízható tapasztalatokkal rendelkező szivárogtató hivatkozik.

Máshol láttunk olyan kiszivárogtatásokat, amelyek szerint 4900mAh-s akkumulátor lesz, és támogatja a 120W-os töltést. Ezek a részletek a Digital Chat Stationtől származnak a Weibo-n, egy jó hírnévvel rendelkező szivárogtatótól.

Xiaomi 12 Kamerák

A 12 Pro három 50MP-es kamerával rendelkezik
A telefon kameradudorjának kiszivárgott dizájnjából egyértelműen kiderül, ha ez a benyomás pontos, akkor a 12 Ultra komoly kamerakínálattal rendelkezik majd, amit a fotózás és videózás során ki lehet majd használni.

Ismét a Xiaomi 12 Pro-t használva viszonyítási alapként, az a telefon három 50MP-es kamerát hoz az asztalra, egy standard lövőt, valamint egy-egy ultraszéles és teleobjektív opciót. Arra számítunk, hogy ez a három opció megmarad, bár ezek frissülhetnek, mivel a telefon egy kicsit később jelenik meg, mint a testvére.

A fenti képen látható kivágások száma a tokban azonban arra utal, hogy még ennél is több lehet – ezek jelenthetik a mélységérzékelőt vagy a makroobjektívet, vagy egyszerűen csak bonyolultabb vakurendszert. Valószínűleg további információkra kell várnunk, hogy biztosak lehessünk benne.

forrás: Xiaomi 12 Global Release Date, Price & Specs (techadvisor.com)