A legújabb 2021-es iPhone 13 tokok tesztelése

Az iPhone 13 inkább egy frissítés, mint az iPhone 12 teljes újratervezése, de amikor egy iPhone tokról van szó, még a kis tervezési különbségek is azt jelenthetik, hogy az előző generációs tokok nem fognak illeszkedni. Az iPhone 13-as modellcsalád modelljeinek méretei nagyon hasonlóak az iPhone 12-es társaikhoz, de az új modellek valamivel vastagabbak, és figyelemre méltó dizájnváltozásokkal rendelkeznek a hátoldalon lévő kameraszigettel kapcsolatban.

Ez végső soron azt jelenti, hogy bármilyen iPhone 13-as modellt is vásárolsz, új tokot kell beszerezned. Emellett ezúttal az iPhone 13 Pro modellhez is speciális telefontokot kell beszerezned, amely nagyobb kameranyomattal rendelkezik, és nagyobb kameranyílást igényel a tokokon. Tehát győződj meg róla, hogy iPhone 13 Pro tokot kapsz, ha iPhone 13 Pro készüléked van.

Válassz egy megbízható és ütésálló iPhone 13 tok hátlapot

A TokZone az legutóbbi tokjainak számos modelljét átültette az iPhone 13-ra, köztük olyan népszerű átlátszó modelleket, mint a Carbon Clear és Fusion Protector, valamint a Fence Protector (a légpárnás védelem). A Tokzone beépített védelemmel ellátott tokjai 10 dollárral kerülnek többe.

Minden védőtok kiemelkedő ütésállósággal bír és ennek köszönhetően hatékonyan védi meg az új iPhone készülék minden szegletét. A portfólióban megtalálható a legtöbb védőtok, közöttük vitathatatlanul vannak stílusosabb és egyszerűbb kiegészítők is. Én személy szerint mindig olyan megbízható iPhone 13 tokot vásárlok, amelyek nem túl vastagok, de mégis fokozott védelmet nyújtanak  a képernyő széle fölötti túlnyúlással és megemelt sarkokkal, amelyek segítenek megakadályozni, hogy a képernyő megrepedjen, ha a telefon arccal lefelé esik. A fóliatok teljesebb védelmet nyújt a képernyőnek.

Szerezzek be MagSafe tokot?

Ne feledd, hogy az összes új iPhone 13 modell rendelkezik az Apple MagSafe funkciójával, amely gyorsabb vezeték nélküli töltést biztosít a kompatibilis töltőkkel. Emellett támogatja az opcionális kiegészítőket — köztük a mini tárcákat és a különböző tartóelemeket –, amelyek mágnesesen tapadnak a telefon hátuljára. Az iPhone 12-hez hasonlóan az iPhone 13 is „mágnesek sokaságával” (az Apple szerint újrahasznosított mágnesek) rendelkezik, amelyek egy töltőtekercs köré vannak ágyazva, amely akár 15 wattos teljesítményre is képes.

Ha azonban ezeket a MagSafe tartozékokat anélkül szeretnéd használni, hogy kivennéd a telefonodat a tokjából, akkor olyan tokra van szükséged, amely rendelkezik MagSafe funkcióval. A MagSafe szimbólum egy kör, alatta egy rövid csővel. Az átlátszó tokokon látható, de a tok belsejébe van beágyazva, így ha a tok nem átlátszó, akkor csak belülről látszik.

Ha már van MagSafe tartozéka — vagy a jövőben tervezi MagSafe tartozékok vásárlását –, akkor érdemes olyan tokot beszereznie, amelybe MagSafe van beépítve; ez egy jó lehetőség. Ezt szem előtt tartva, az ebben a körképben szereplő tokok többsége MagSafe-vel van felszerelve.

Drágábbak a MagSafe tokok?

Általában igen – körülbelül 10 dollárral több. Vannak megfizethetőbb MagSafe tokok, amelyek 20 dollár körül mozognak, de a legtöbbjük ára meghaladja a 30 dollárt. Egyes cégek tokjainál látunk lényegében ugyanolyanokat, de az egyikben van MagSafe, a másikban nincs. A MagSafe változatot általában 10 dollárral drágábban adják el. Ez egy kicsit soknak tűnhet egy olyan dologért, ami nem tűnik nagy frissítésnek, de idővel a MagSafe-kompatibilitás talán kevesebb „adót” parancsol majd.

Mennyire védő tokot érdemes vásárolni?

A jó hír az, hogy nem kell olyan szuper védőtokot vásárolnia, mint az OtterBox Defender, hogy jó védelmet kapjon. A legtöbb tok ésszerűen vékony, és mégis legalább 6 láb magasból történő leejtés elleni védelmet nyújt. Egy nagyon vékony tokot vettem fel erre a listára azok számára, akik a minimális védelmet részesítik előnyben. Mielőtt egy ilyen tokot választana, ne feledje, mennyibe kerül a telefonja – de még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lenne tokja.

A legtöbb ilyen választás azokon a pozitív tapasztalatokon alapul, amelyeket ugyanezekkel a márkákkal szereztem az iPhone 12 sorozat (és a korábbi modellek) esetében. A legjobb iPhone 13 tokok listáját frissíteni fogom az új lehetőségekkel, amint azok megérkeznek. Amennyiben más modelled van, akkor is érdemes körülnézni a TokZone.hu webáruházban, hiszen ia legkülönfélébb stíluso, valamint a vékonyabb és a védettebb modellek között válogathatsz. Olyanokat is találhatsz amik teljes képernyővédelmet és olyan hasznos funkciókat kínálnak, mint a beépített állvány vagy a pénztárca. Sok link egyelőre egyenesen a gyártó weboldalára vezet, de a tokok a közeljövőben megjelennek az Amazonon és más kiskereskedőknél.