Ismét Hasselblad kamera az új OnePlus készüléken!

A OnePlus talán már csak hetekre van attól, hogy kiadja első összecsukható készülékét, de a kiszivárgások, pletykák és spekulációk kereskedelmében mindig előrefelé figyelnek. Ebben az esetben az egyik forrás azt mondja, hogy körülbelül hat hónapra vagyunk (plusz-mínusz) egy új fő kamerával ellátott OnePlus 12-től.

A fő kamera állítólag a OnePlus 11 50MP-es Sony IMX890-es kamerájához képest frissítés lesz. Tudjuk, hogy ez is 50MP lesz, és az IMX9xx katalógusban – úgy sejtjük, hogy ez lehet az Oppo saját Find X6 Pro készülékében szereplő IMX989. A kiegészítő kamerák közé tartozik egy 50MP-es ultraszéles egység és egy periszkópos kamera 64MP-es OmniVision OV64B érzékelővel az üzleti végén. Ismét egy olyan funkció, amely szintén a Find X6 Pro jellemzője, és egy olyan kikötés, amelyről májusban beszámoltunk.

A 32MP-es előlapi kamera a színpad bal oldaláról átkerül középre a 6,7 hüvelykes QHD+ OLED panel tetejére és belsejébe, 120 Hz-es frissítési frekvenciával. A OnePlus szereti az ívelt szélű képernyőket a telefonjain, és ez a készülék várhatóan nem lesz kivétel a szabály alól.

Az áruk a Steve Hemmerstoffer’s OnLeaks-től származik a SmartPrix-en keresztül, és olyan rendereket tartalmaznak, amelyek azt sugallják, hogy a OnePlus 12 ragaszkodni fog a korábbi generációk „kameracsúcs” kialakításához a Hasselblad márkajelzéssel és tuninggal együtt.

A OnePlus is szereti a zászlóshajó sorozatú készülékeit az év végén Kínában és a következő év elején máshol piacra dobni. Ezzel versenybe szállt más márkákkal azért, hogy a Qualcomm következő generációs Snapdragon 8-as sorozatú chipsetjeinek minden év késő őszi bejelentésekor elsőként vehesse fel a versenyt a Qualcommal. Akár megkapja ezeket a dicsekvési jogokat, szinte biztos, hogy a Snapdragon 8 Gen 3 SoC-vel fog rendelkezni, akár 16 GB RAM és 256 GB tárhely opcióval együtt.

Az 5000mAh-s akkumulátor állítólag 50W-os vezeték nélküli töltést és 100W-os vezetékes töltést támogat, bár egyes hírek szerint a OnePlus 150W-ra fogja tolni.

A OnePlus 12-ről még sok mindent megtudhatunk, ahogy lassan közeledik a megjelenése, úgyhogy nyitva tartjuk a szemünket. Egy utolsó jó hír azonban az éber csúszka rajongóknak – ott van a rendereken.